Mezar Taşı Kitabelerinin Anlattıkları
Osmanlı mezarlıkları ve mezar taşları dün olduğu gibi bugün de herkesin ilgisini çekmektedir. Çünkü bu mezarlıklar, endamlı servileri, rengârenk çiçekleri ve sanat şâheseri taşlarıyla insana huzur veren mekânlardır.
Yer : Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi
Tarih : 28 Mart 2007 Çarşamba Saat: 18:30
“Mezar Taşı Kitabelerinin Anlattıkları”
Düzenleyen : Süleyman Berk
Etkinlik ücretsizdir.
Fatih Sultan Mehmet’in Doğum Yıldönümü
Fatih Belediyesi, tarihte çeşitli uygarlık ve kültürlere ev sahipliği yapan Fatih’te ilçe halkına kentlilik kimliği ve aidiyetlik duygusunu kazandırmak amacıya çeşitli seminer ve sohbetler düzenlemektedir.
Bu ay tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu Fatih Sohbetleri çerçevesinde Fatih Sultan Mehmet’i ve Çanakkale Zaferini anlatacak. Programa tüm vatandaşlarımız davetlidir.
Konu: Fatih Sultan Mehmet’in Doğum Yıldönümü
Konuşmacı: Yavuz Bahadıroğlu
Tarih: 30 Mart 2007 Cuma
Saat: […]
Tarzi Kadim Ebru Evi Öğrenci Sergisi
Yılmaz Eneş öğrencilerinin Ebru sergisi
Açılış:
16 Mart Cuma Saat:18:00
Sergi
16- 31 Mart 2007 tarihine kadar gezilebilir.
Katılan öğrenciler:
Cemile Albaş, Yücel Barut, Aylin Bacık, Hatice Demirel, Havva Keleş, Ata Mungan, Zübeyde Okumuş, Ece Özyer, Hatice Uçar, İsmail Ünlü, Neslihan Yorulmaz.
Yer: Atatürk Kitaplığı Sanat Galerisi
Mete Cad. No:45 Taksim /İstanbul
Tel:0212 293 65 35
Gelenekli Sanatlarımız - Seminer
Ünlü hattat Hüseyin Kutlu, hat alanındaki çalışmalarının yanısıra yetiştirdiği 70 çeşide yakın gül ve öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdiği gül temalı eserlerle beğeni ve takdir kazanmıştır. Görev yaptığı Hekimoğlu Ali Paşa Külliyesi’nin geleneksel mimari ve süsleme sanatı örnekleriyle donatılmış bir mekan özelliği taşıması, “Türk İslam Medeniyetinde Gelenekli Sanatlarımız” konulu seminerler dizisinin de çıkış noktasını oluşturmaktadır.
Yer : Tarık […]
