'hüsn-i hat' ile ilgili yazılar
Türk-İslam Sanatları
1960 Erzincan-Refahiye doğumlu. 1980 li yıllarda Hattat Ali Rüştü Oran’dan başladığı hüsn-i hat meşkini, bilahare Hattat Ali Selçuk Erkurt’tan bitirerek 1990 da Sülüs ve Nesih yazılardan icazet aldı. İcazetinde Hattat Ali Rüşdü Oran’ın, Hattat Saim Özel’in ve Hattat Ali Selçuk Erkurt’un imzaları vardır. Ta’lik yazıda da Hattat Prof. Ali Alparslan’dan istifade etti.
1990 yılında Fatih’te açmış olduğu hüsn-i hat atölyesini, 2004 de Sultanahmet’e taşıyarak bir sanat evine dönüştürdü. “GALERİ SER” isimli sanat evinin bünyesinde hüsn-i hat ve tezhib dersleri de verdirilmektedir.
1950 yılında Ulucami’de 105 adet levha bulunmaktadır. Şüphesiz, zamanla bu levhalardan bir kısmının camiden kaldırılması neticesi azalmalar olmuştur. Bugün Ulucami’de taşınabilir nitelikteki levhalar, 1950 senesine göre epeyce eksiktir.
Bursa’nın önemli tarihî eserlerinden ve simgelerinden Ulucami, Yıldırım Bâyezid tarafından Niğbolu zaferinin kazanılması üzerine, elde edilen ganimetle inşa edildi. İnşasına 1396 yılında başlanan cami, 1400 yılında ibadete açıldı. Tipik bir Osmanlı ulu camii tarzı olup, çok kubbeli cami tipinin de gelişmiş bir örneği.
Osmanlıdan günümüze uzanan ve gelenekli sanatlarımızın en önemlisi olan hat sanatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Hüsn-i Hat Buluşması”yla masaya yatırılıyor.
Osmanlıdan günümüze uzanan ve gelenekli sanatlarımızın en önemlisi olan hat sanatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Hüsn-i Hat Buluşması”yla masaya yatırılıyor. 30 hat sanatçısının katılacağı buluşma aynı zamanda katılımcı sayısı itibariyle de bir ilk olma özelliği taşıyor. Sanatseverlere yepyeni dünyaların kapılarını açacak olan Panel, Sergi ve Meşk Buluşmaları’ndan oluşan ve katılımın ücretsiz olduğu etkinliklerin programı şöyle: